2011. október 24., hétfő
Hófehérke torta
A hófehérkés tortát kislányom 4. szülinapjára készítettem.
Piskóta:
5 tojás
15 dkg cukor
20 dkg liszt
fél csomag sütőpor
Nagy gáztepsiben sütöttem a piskótát.
Négy csíkra(kb.8-10cm) vágom a piskótát majd keresztbe is elvágom, így lesz 8 csík piskóta lapom.
Krém:
2 csomag epres pudingpor
40 dkg Ráma margarin
30 dkg porcukor
Fondant:
Leszitálunk 50 dkg porcukrot, 2 evőkanál étkezési keményítő
1 evőkanál zselatin
6 evőkanál víz
2 evőkanál méz
2 evőkanál ráma margarin
sáfrány
Elkészítés:
Megkenek egy lapot a krémmel és feltekerem de úgy hogy a hófehérke babának a lába beleférjen(de ellőtte a babát be kell csomagolni fóliába a kezéig) .
A következő lapot is megkenem és az előző lap köré tekerem és a többi lapot ugyan így.
Ha megvan a szoknya alja akkor a tetejét ugyanígy kell kialakítani. A babát körbe kell tekerni a piskóta lappal majd megint megkenni a piskótalapot és köré tekerni amíg ki nem alakul a szoknya.
Ha kész a szoknyája megkenem a maradék krémmel és beteszem a hűtőbe 1-2 órára.
A fondantot kinyújtom és a szoknyára helyezem és rásimítom, majd visszarakom a babát és a felső részét a ruhájának kialakítom és rányomkodom a babára majd kékre festem ételszínezékkel.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése